• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

KURSUS ASAS KEUSAHAWANAN DAN PENDIGITALAN (ZON 1)

Pusat Latihan UiTM
Cawangan Kampung Gajah

KAMPUNG GAJAH – MAIPk menganjurkan Kursus Asas Keusahawanan & Pendigitalan Zon 1 di Pusat Latihan UiTM Cawangan Kampung Gajah. Kursus kali ini dikendalikan oleh Entwoz Training & Consultancy PLT yang telah berlangsung selama 3 hari bermula dari 13 hingga 15 Ogos 2022.

Kursus 3 hari tersebut merupakan kursus asas. Kemudian peserta akan dipantau dan diberi khidmat nasihat secara berkala dari masa ke masa selama 3 bulan seterusnya, iaitu sehingga November 2022. Malah peserta kursus juga akan dipantau menerusi program mentoring secara 1 per 1 bagi tujuan memantau keadaan sebenar perniagaan yang sedang diusahakan dan cadangan penambahbaikan yang diperlukan.

Jumlah peserta yang mengikuti kursus sebanyak 50 orang yang terdiri daripada peserta di Zon 1 (merangkumi daerah Muallim, Tapah, Kampar, Batu Gajah, Seri Iskandar, Kg. Gajah, Teluk Intan, Bagan Datuk dan Manjung).

Antara kursus-kursus yang dijalankan ialah:
- Asas Keusahawanan
- Asas Pengurusan Kewangan
- Asas Penggunaaan Aplikasi Telefon Pintar & Media Sosial
- Program Kerohanian
- Pendaftaran Perniagaan Dalam Sistem

Peserta akan memperoleh sijil penyertaan daripada MAIPk dan Entwoz Training & Consultancy PLT dan pendaftaran perniagaan dalam Sistem Usahawan Negeri Perak. Dengan adanya sistem ini, peserta akan mendapat pelbagai manfaat berkenaan geran, pembiayaan dan info berkaitan program keusahawanan yang dilaksanakan oleh pelbagai agensi di negeri Perak. Mereka juga diberi peluang untuk melonjakkan perniagaan mereka di pelbagai platform dan agensi.

Semoga dengan kursus yang dijalankan dapat membantu para peserta dalam menguruskan perniagaan dan menambah baik pengurusan perniagaan masing-masing. Besar harapan kami agar setiap peserta dapat meningkatkan tahap ekonomi keluarga masing-masing dan semoga suatu hari nanti menjadi golongan muzakki pula. Amin!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.