• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

MAIPk Santuni Mangsa Kebakaran

Seri Iskandar - Rumah kediaman tempat berteduh Puan Salmiah dan keluarganya yang terletak di Perumahan Awam Gelung Pepuyu hangus dijilat api. Kejadian tersebut dianggarkan berlaku pada jam 12.30 tengah hari. Punca kebakaran disyaki daripada barangan elektrik dapur.

Mujur ketika kebakaran tiada sesiapa di rumah. Suaminya sedang bekerja, manakala Puan Salmiah sedang berada di luar kerana ingin mengambil anaknya di sekolah. Ketika tiba di rumah, api sedang marak. Tiada apa yang dapat diselamatkan mereka. Mereka hilang segalanya. Tinggal sehelai sepinggang. Puan Salmiah bersama-sama suami dan enam orang anaknya ditempatkan di Dewan Orang Ramai RPA Gelung Pepuyu buat sementara waktu.

Pegawai Baitulmal Daerah, Encik Ahmad Nazri bin Hassan menziarahi keluarga mangsa kebakaran ini dan menyalurkan bantuan wang kecemasan segera sebanyak RM300 dan bantuan kotak makanan bernilai RM100. Dalam masa yang sama, pihak MAIPk akan mengusahakan bantuan lain yang bersesuaian untuk mangsa.
https://www.facebook.com/reel/876362663616509

Muzakki, hulurkan bantuan, zahirkan keinsanan kita dengan berzakat bersama Zakat Perak-MAIPk. Dana zakat kepercayaan anda. Kini zakat anda boleh ditunaikan melalui online FPX, Klik https://ezakat.maiamp.gov.my.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.