• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

BANTUAN BINA RUMAH : SELESA TINGGAL DI RUMAH BAHARU

TELUK INTAN - Encik Abdul Rahman bin Sheerulah Khan tinggal menyewa bersama-sama keluarga kecilnya di Kampung Air Hitam, Teluk Intan. Sewa bulanan rumahnya adalah RM80. Dia dan isterinya mengutip besi buruk dari tempat-tempat pembuangan sampah. Hasil tersebut dijual dan beroleh sekitar RM500 sebulan. Mereka mempunyai dua orang anak. Salah seorang anak mereka OKU pembelajaran. Mereka menerima bantuan bulanan daripada JKM sebanyak RM450.

Rumah sewa yang diduduki mereka sempit dan sudah usang. Untuk membina rumah sendiri, mereka tidak berkemampuan. Encik Abdul memohon bantuan MAIPk untuk membina rumah di atas tanah milik ibu mentuanya. Rezeki tidak pernah salah alamat. MAIPk Daerah Hilir Perak meluluskan bantuan rumah baharu kepada mereka sekeluarga. Rumah jenis 3 bilik dan berkeluasan 850kp itu bernilai RM76,500.

Terima kasih muzakki. Rumah baharu tersebut telah dibina dengan dana zakat anda. Rumah tersebut juga menjadi saksi anda telah menunaikan rukun Islam yang keempat. Teruskan berzakat dengan Zakat Perak-MAIPk agar lebih banyak asnaf yang dapat kami santuni. Untuk berzakat melalui online FPX klik https://ezakat.maiamp.gov.my

Tonton di Instagram MAIPk
https://www.instagram.com/p/CyXvRJkrZ0Z/?hl=en


.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.