• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

SEMINAR MOTIVASI DAN HALA TUJU USAHAWAN MAIPk SIRI 3/2023

IPOH – Program Seminar Motivasi dan Hala Tuju Usahawan MAIPk Siri 3/2023 telah dianjurkan selama dua hari bermula pada 18 Julai di Hotel M Roof, Ipoh. Seminar motivasi diadakan bertujuan untuk memberikan pendedahan ilmu kepada usahawan asnaf mengenai agihan zakat, pengurusan kewangan, perlindungan perniagaan dan percukaian perniagaan. Seminar ini turut disertai oleh Bahagian Agihan Zakat Maipk, Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK), Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) dan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Turut sama menyemarakkan lagi seminar ini, seorang figura usahawan Muslim yang telah lama berkecimpung dalam bidang stesen minyak, Tuan Azim bin Radin Mustapha Amiruddin. Banyak pengalaman yang dikongsikan beliau tentang jatuh bangun dalam perniagaan, cabaran-cabaran dalam mendaki kejayaan dan segala pahit dan manisnya berniaga. Semoga perkongsian pengalaman kejayaan dalam perniagaannya memberikan inspirasi kepada usahawan asnaf Maipk.

Kemuncak program seminar ini dimeriahkan dengan ceramah motivasi yang disampaikan oleh pendakwah bebas yang tidak asing lagi dan selalu disebut namanya di kaca televisyen, iaitu AF Ustaz Syamsul Debat. Gelak dan tawa para menonton menceriakan lagi suasana. Dalam pada itu, Ustaz Syamsul Debat banyak memberikan nasihat dan kata-kata semangat kepada para usahawan asnaf untuk terus bangkit membebaskan diri mereka daripada jajahan kemiskinan.

Harapan MAIPk untuk terus membimbing usahawan asnaf agar perniagaan mereka terus berkembang maju, berjaya sehingga ke puncak, berdaya saing dan membuka peluang pekerjaan kepada yang memerlukan. Seterusnya menjadi muzakki yang hebat pada masa akan datang.

Terima kasih kami ucapkan kepada sekalian pembayar zakat yang memberikan kepercayaan sepenuhnya kepada Zakat Perak-MAIPk untuk menguruskan zakat anda. Teruskan memberi sokongan dan dokongan yang tidak berbelah bahagi. Masih banyak asnaf yang memerlukan bantuan anda. Untuk berzakat melalui online FPX, klik https://ezakat.maiamp.gov.my

Tonton video di Instagram MAIPk
https://www.instagram.com/p/Cu6c1JrAYu9/?hl=en

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.