• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

PELAJAR ASNAF TERIMA BANTUAN PERSEKOLAHAN

SERI ISKANDAR - Majlis Agama Islam dan ‘Adat Melayu Perak telah menyerahkan Bantuan Persekolahan berjumlah RM7,400.00 kepada 37 orang pelajar asnaf fakir miskin di Sekolah Menengah Kebangsaan Iskandar Shah, Parit pada 18 Julai 2023. Wang bantuan tersebut telah disampaikan kepada Pengetua SMKIS, Encik Sabarudin bin Othman.

Penolong Bahagian Unit Pendidikan, Bahagian Agihan Zakat MAIPk, Puan Norhidayu binti Sakdon bersama-sama dengan dua orang kakitangan MAIPk Daerah Seri Iskandar telah menyampaikan taklimat tentang tatacara mengisi borang permohonan Skim Bantuan Am Pelajaran MAIPk serta taklimat ringkas mengenai kiraan zakat kepada wakil-wakil guru yang hadir.

Taklimat yang diadakan di Bilik Seminar sekolah itu dihadiri oleh 150 orang pelajar. Kebanyakan pelajar yang hadir merupakan pelajar Tingkatan 6 (STPM). Semoga kejayaan mengiringi kalian.

Terima kasih pihak SMKIS atas kesudian menyambut kedatangan kami. Tidak lupa juga ucapan terima kasih kepada para muzakki negeri Perak. Dana zakat anda meringankan bebanan keluarga asnaf. Nilai yang dirasakan kecil buat kita, sangat bererti buat mereka. Teruskan sokongan padu kepada golongan ini. Tunaikan zakat anda dengan Zakat Perak-MAIPk. Untuk berzakat melalui online FPX, klik https://ezakat.maiamp.gov.my

Tonton video di Instagram MAIPk
https://www.instagram.com/p/CvMa9qRpmyP/?hl=en

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.