• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

PENYERAHAN INSENTIF KEPADA PELAJAR TAJAAN MAIPk

Terbaharu team Majlis Agama Islam dan ‘Adat Melayu Perak telah mengunjungi kediaman pelajar-pelajar cemerlang tajaan MAIPk di bawah Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal. Kesemua mereka telah mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan SPM tahun 2022 yang lalu. Bersama-sama dengan kami ialah wakil daripada Yayasan Pelajaran Mara, YPM yang juga merupakan ayah atau ibu angkat kepada pelajar-pelajar ini.

Seramai 5 orang pelajar cemerlang telah menerima insentif bernilai RM500 ini sebagai tanda penghargaan atas kesungguhan mereka dalam pelajaran. Tiga orang daripada mereka tinggal di Bagan Serai, iaitu Adik Ellysa Shafinazs Binti Jamal, Adik Nabil Bin Zulkiflie dan Adik Nur Naz Azliana Binti Mohd Zaki. Sementara dua orang lagi dari Rantau Panjang dan Felda Ijok, iaitu Adik Muhamad Nasridanial Bin Mohamad Sobri dan Adik Hafizah Husna Binti Shukri. Masing-masing beroleh 9A dalam peperiksaan SPM kecuali Adik Nur Naz Azliana Binti Mohd Zaki yang berjaya mendapat keputusan 10A.

MAIPk mengucapkan setinggi-tinggi tahniah atas kejayaan yang dikecapi oleh para pelajar tajaan MAIPk dengan harapan bantuan ini dapat menggalakkan mereka lebih tekun dan bersemangat dalam mencapai kejayaaan pada masa hadapan. Semoga kalian semua menjadi insan yang bermanfaat kepada ummah kelak. Selain menyampaikan intensif ini, kami turut memaklumkan berkenaan Bantuan Am Pelajaran yang disediakan MAIPk bagi menyediakan bantuan awal kepada pelajar-pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.

Terima kasih para muzakki. Dana zakat anda membantu mereka menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Semoga Allah SWT menerima ibadah zakat kalian dan diberikan ganjaran yang berlipat kali ganda. Teruskan bersama-sama Zakat Perak-MAIPk untuk menyantuni asnaf yang memerlukan. Tunaikan zakat anda melalui online FPX. Klik https://ezakat.maiamp.gov.my

Tonton video di Instagram MAIPk
https://www.instagram.com/p/CvZ2lPoPr4C/?hl=en

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.