• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

Peserta Program Perbidanan MAIPk Akhiri Fasa Latihan Selama 6 Bulan Melalui Program Khidmat Sosial

26 DISEMBER 2023 - D Alam SPA selaku penyedia latihan Program Pemerkasaan Ekonomi Asnaf 2023 (PROPER A) bagi Kursus SPA & Kecantikan; Perbidanan telah menganjurkan aktivitinya yang terakhir iaitu Program Khidmat Sosial di Pertubuhan Kebajikan Rumah Orang-Orang Tua Islam Titian Abadi (PEKITA), Lahat.

Program ini berjaya menyantuni warga emas yang memerlukan servis urutan, manicure, pedicure serta menggunting rambut oleh peserta PROPER A MAIPk bermula Julai 2023 - Disember 2023.

Alhamdulillah, semua peserta telah berjaya menjana pendapatan lumayan hasil bimbingan selama 6 bulan sekaligus meningkat serta memperkasa sosio ekonomi ummah.

Peserta juga turut menyumbang barangan berbentuk makanan dan keperluan harian seperti kain batik, kain pelikat, telekung dan lain-lain lagi.

Semoga usaha murni yang dijalankan ini menjadi pencetus semangat serta inspirasi kepada peserta lain seterusnya berjaya menjadi salah seorang pembayar zakat di MAIPk.

Jom dapatkan 100% rebat cukai pendapatan LHDN sebelum atau pada 31 Disember 2023. Sila layari link di bawah untuk urusan pembayaran zakat melalui FPX di https://ezakat.maiamp.gov.my/

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.