• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

11 PELAJAR CEMERLANG TAJAAN MAIPk BERLEPAS KE MESIR

Kuala Lumpur, 20 September 2022- Majlis Agama Islam dan 'Adat Melayu Perak (MAIPk) menghantar 11 orang pelajar cemerlang untuk melanjutkan pengajian ke bumi para anbiya. Pengajian pelajar-pelajar ini dibiaya melalui dana zakat di bawah Skim Dermasiswa Luar Negara. Hanya pelajar mumtaz dan jayyid jiddan sahaja yang layak menerima skim dermasiswa ini.

7 pelajar lelaki dan 4 pelajar perempuan yang menduduki STAM dan SPM tahun 2020 ini akan memanfaatkan peluang pengajian di Universiti Al-Azhar selama 4 tahun. Perjalanan pelajar diiringi oleh Ustaz Ahmad Zaki bin Mohamed Yusof selaku pegawai pengiring.

Kami di MAIPk mengucapkan syabas dan selamat jalan kepada 11 pelajar ini dan medoakan agar segala urusan pengajian mereka akan dipermudahkan dan sentiasa dikurnia keselamatan serta keberkatan daripada Allah S.W.T.

Berjuanglah adik-adik, doa ibubapa, guru-guru dan kami di tanah air sentiasa mengiringi perjuangan ilmu kalian. Terima kasih para muzakki, dana zakat daripada anda memberi peluang kepada anak-anak ini menuntut ilmu seterusnya bakal menjadi insan yang memberi manfaat kepada ummah. Teruskan berzakat bersama Zakat Perak-MAIPk demi asnaf yang memerlukan. Tunaikan zakat anda melalui online FPX. Lebih mudah, cepat dan selamat. Klik https://ezakat.maiamp.gov.my

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.