• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

PELBAGAI BENTUK BANTUAN UNTUK ASNAF

Majlis Agama Islam dan ‘Adat Melayu Perak (MAIPk) sentiasa komited dalam menyantuni kesemua asnaf menerusi pelbagai bentuk bantuan yang bersesuaian dengan setiap asnaf yang disantuni.

Segala bantuan yang disalurkan bukanlah bersifat tangkap muat atau asal ada. Setiap permohonan akan diteliti untuk memastikan jenis bantuan yang disalurkan benar-benar menepati keperluan asnaf yang disantuni agar bantuan tersebut memberikan sebaik-baik manfaat buat mereka.

Pelbagai skim bantuan disediakan MAIPk meliputi program pemerkasaan insan, pemerkasaan pendidikan, pemerkasaan ekonomi dan juga pemerkasaan sosial. Semuanya bergantung kepada kesesuaian dan keperluan sebenar asnaf.

Selain bertindak proaktif dalam mengesan dan menyantuni golongan asnaf menerusi program-program menjejaki dan menziarahi asnaf, kaunter-kaunter MAIPk turut bersedia menerima kunjungan sesiapa sahaja sama ada golongan asnaf itu sendiri mahupun anggota masyarakat yang prihatin untuk melaporkan mana-mana asnaf yang mungkin berada dalam kejiranan masing-masing.

Kunjungilah cawangan MAIPk di seluruh negeri Perak. Bersama-sama kita mengangkat dan membela nasib golongan asnaf yang memerlukan. Atau hubungi nombor-nombor talian hotline MAIPk. Yakini MAIPk untuk terus menyantuni asnaf demi amanah ummah ini.

Teruskan berzakat bersama-sama Zakat Perak-MAIPk. Dana zakat daripada anda mampu mengangkat dan membela nasib golongan asnaf. Untuk pembayaran zakat yang mudah, cepat dan selamat, tunaikan secara online FPX. Klik https://ezakat.maiamp.gov.my

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.