• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

SELAMAT MENYAMBUT ISRAK MIKRAJ

Allah SWT menjemput Nabi Muhammad SAW dengan satu jemputan yang teristimewa, iaitu perjalanan langit bertemu dengan-Nya di Sidratul Muntaha. Jemputan ini suatu kemuliaan yang dikurniakan oleh Allah SWT kepada Junjungan Besar SAW kerana baginda telah membuktikan diri Baginda SAW benar-benar ikhlas memperjuangkan agama Islam. Sehingga Allah SWT mengiktiraf Baginda SAW sebagai hamba yang benar-benar menepati ciri-ciri seorang hamba Allah SWT.

Ini difirmankan dalam Surah al-Isra ayat 1, “Maha Suci Allah yang telah menjalankan hamba-Nya (Muhammad) pada suatu malam dari Masjid al-Haram (Mekah) ke Masjid al-Aqsa (Palestin) yang kami berkati sekelilingnya untuk memperlihatkan kepadanya tanda-tanda kekuasaan kami. Sesungguhnya Allah jualah yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.”

Mengambil kesempatan ini, kami seluruh warga kerja Majlis Agama Islam dan ‘Adat Melayu Perak mengucapkan, “Selamat menyambut dan memperingati peristiwa besar Israk dan Mikraj kepada seluruh rakyat Malaysia secara amnya dan khusus buat rakyat negeri Perak. Mudah-mudahan dengan kita memperingati mukjizat kedua terbesar Nabi SAW ini, akan menambah iman dan semangat kita untuk mengejar reda Allah SWT dan menjadi insan yang bertakwa kepada-Nya.”


.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.