• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

PROGRAM HIASMEGA 2023

LENGGONG, 20 JUN 2023 - Majlis Agama Islam dan ‘Adat Melayu Perak telah mengadakan Program Hijrah Asnaf ke Menara Gading (HiAsMeGa). Program HiAsMeGa ini akan diadakan pada setiap tahun selepas calon menerima keputusan Sijil Pelajaran Malaysia.

Program ini merupakan batu loncatan untuk anak-anak asnaf melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi lagi. Pelajar-pelajar dibimbing dan diberikan motivasi agar bersemangat untuk lebih berjaya. Taraf kehidupan mereka akan dapat diubah dengan beroleh pendidikan yang baik.

Program HiAsMeGa diadakan selama tiga hari bermula dari hari Selasa, 20 Jun 2023 hingga hari Khamis, 22 Jun 2023. Pada kali ini program HiAsMeGa diadakan di Kolej Kemahiran Tinggi Mara, Lenggong. Para peserta telah mendaftarkan diri pada jam 12 tengah hari.

Peserta diberikan taklimat program pada jam 2.30 petang selepas semuanya selesai menikmati makan tengah hari. Program diteruskan lagi dengan slot ‘Ice Breaking’ sebelum peserta berhenti untuk riadah dan makan malam. Pada sebelah malam pula, peserta mengikuti slot ‘One Step Ahead’ sebelum berehat. Kami akan bawakan perjalanan program ini kepada anda dalam perkongsian yang selanjutnya.

Terima kasih kepada muzakki yang setia bersama-sama kami. Ini antara program-program yang dijalankan MAIPk menggunakan dana zakat daripada anda. Harapan kami agar peserta yang terdiri daripada anak-anak asnaf ini dapat menyambung pelajaran mereka ke peringkat yang lebih tinggi untuk mengubah taraf ekonomi keluarga mereka. Semoga usaha kita semua diberkati Allah SWT. Teruskan sokongan anda dan berzakatlah dengan Zakat Perak-MAIPk. Dana zakat anda mengubah nasib mereka. Untuk berzakat melalui online FPX, klik https://ezakat.maiamp.gov.my

Tonton video di Instagram MAIPk
https://www.instagram.com/p/Ctu-L5Hvj8f/?hl=en

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.