• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

BANTUAN BINA RUMAH : HARAPAN YANG DI BINA

BANTUAN BINA RUMAH : HARAPAN YANG DI BINA

BAGAN SERAI - Puan Hamsah binti Jamaluddin, balu anak dua menetap di Simpang Empat Semanggol. Seorang anaknya bekerja kilang manakala anak lelakinya pula melakukan kerja kampung untuk menyara keperluan harian mereka bertiga.

Rumah pusaka mereka telah rebah menyembah bumi kerana tiang-tiangnya telah reput. Mereka sekeluarga hilang tempat berteduh. Untuk membina rumah yang baharu di luar kemampuan mereka. Pendapatan anak-anaknya hanya cukup untuk keperluan dapur dan keperluan harian mereka sahaja.

Puan Hamsah memohon bantuan daripada MAIPk. Sementara menunggu bantuan diluluskan, mereka sekeluarga menumpang tinggal di rumah adiknya. Rumah adiknya agak sempit, adiknya juga mempunyai anak yang ramai.

Setelah dipertimbangkan MAIPk Daerah Bagan Serai meluluskan permohonan mereka. Rumah baharu jenis 2 bilik berkeluasan 600kp telah dibina di atas tapak rumah lama milik Puan Hamsah. Bantuan rumah tersebut bernilai RM54,000.

Terima kasih kepada muzakki yang sentiasa bersama-sama kami. Dana zakat anda kali ini telah memberikan tempat tinggal buat 3 beranak ini. Bantuan anda sangat dihargai mereka. Teruskan membantu yang memerlukan dengan berzakat kepada Zakat Perak-MAIPk. Semoga usaha menyantuni asnaf diterima Allah SWT. Berzakatlah melalui online FPX. Klik https://ezakat.maiamp.gov.my

Tonton video di Instagram MAIPk
https://www.instagram.com/p/Cxmfu4INo6l/?hl=en


.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.