• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik

ASNAF SERTAI KURSUS PEMBANTU DAPUR BERJUMLAH RM157,875.00

Majlis Agama Islam dan ‘Adat Melayu Perak (MAIPk) menaja 25 orang pelatih dalam Kursus Pembantu Dapur (Kitchen Helper) selama 3 bulan di Puncak Jaya Edu Management Sdn Bhd (Kumpulan Pendidikan Shen Jai).Taklimat Khas kepada pelatih dan Aku janji kerjasama antara MAIPk yang diwakili oleh Encik Rohizan Bin Haji Omar, Pengurus Besar Bahagian Agihan Zakat. Program ini diadakan bersama dengan Puncak Jaya Edu Management dengan tajaan MAIPk berjumlah RM157,875.00.

Program pra-pekerjaan ini diadakan agar dapat memberi pendedahan awal kepada para pelatih dalam tempoh satu bulan di Puncak Jaya Edu Management Sdn Bhd (Kumpulan Pendidikan Shen Jai). Para pelatih seterusnya akan mengikuti latihan sebenar di industri selama 2 bulan lagi untuk menyempurnakan keseluruhan kursus mereka.

Semoga kesemua pelatih yang tajaan MAIPk berjaya menceburi industri berimpak tinggi dan lahir sebagai sebagai pekerja mahir kelak. Terima kasih para muzakki negeri Perak. Dana zakat daripada anda membantu para asnaf meningkat kualiti kehidupan mereka sekali gus memacu ekonomi ummah. Teruskan usaha murni anda dalam menyokong kami dalam membantu asnaf. Tunaikan zakat anda kepada Zakat Perak-MAIPk melalui online FPX. Klik https://ezakat.maiamp.gov.my

Tonton video di Instagram MAIPk
https://www.instagram.com/p/CyPEyVbpOPi/?hl=en


.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.