• 26
  Soalan Lazim
 • 26
  Hubungi Kami
 • 26
  Aduan & Maklum Balas
 • 26
  Peta Laman
 • 26
  Soal Selidik
 • Utama
 • Info
 • Berita MAIPk
 • PROGRAM PEMBANGUNAN EKONOMI ASNAF : KURSUS MEROTI USAHAWAN MAIPk

PROGRAM PEMBANGUNAN EKONOMI ASNAF : KURSUS MEROTI USAHAWAN MAIPk

Aktiviti Kursus Kelas Meroti dan Pemasaran Bakeri bawah program PROPER A (Program Pembangunan Ekonomi Asnaf) telah diadakan di Haaza Bakery, Jalan Lapangan Terbang baru-baru ini. Program ini disertai oleh peserta yang terpilih dalam kalangan asnaf seramai 30 orang. Kursus yang dikendalikan oleh Ella Sunshine Bakery ini bertujuan untuk menambah ilmu kemahiran dalam perniagaan bakeri dan berkongsi rahsia pemasaran berkesan di samping meningkatkan ilmu perniagaan. Dengan penguasaan kedua-dua ilmu ini, iaitu kemahiran pembuatan dan pemasaran, akan membuka ruang kepada mereka untuk menjana pendapatan melalui jalan perniagaan dan memiliki daya saing yang tinggi.

Antara aktiviti yang dijalankan sepanjang kursus ialah penyediaan resipi, praktikal membentuk doh roti, teknik penggunaan oven dan peralatan bakeri, perkongsian usahawan berjaya, teknik pemasaran media sosial dan networking. Puan Norlelawati binti Bahari selaku tenaga pengajar yang telah lama berkecimpung dalam bidang Meroti dan Pemasaran Bakeri turut berkongsi pengalaman beliau, kisah suka duka dan naik turun dalam perniagaan.

Kami di pihak MAIPk amat mengharapkan kejayaan buat mereka dan sentiasa mendoakan para peserta ini beroleh kejayaan di dunia dan di akhirat. Harapan kami, dengan adanya kursus sebegini dapat membina keyakinan para peserta asnaf untuk menceburi bidang keusahawanan, melahirkan usahawan asnaf yang mahir dan mampu bersaing dalam pasaran tempatan. Juga yang lebih utama, mereka berupaya meningkatkan jualan sehingga mampu keluar daripada kepompong kemiskinan serta menjadi muzakki yang berjaya.

Kepada para muzakki, teruskan berzakat. Anda merupakan nadi utama kepada asnaf ini untuk mencapai kejayaan. Tanpa dana zakat yang anda tunaikan, ia menyukarkan kami untuk merealisasikan kempen Asnaf Merdeka, Muzakki Gembira. Tunaikan kewajipan zakat anda dengan Zakat Perak-MAIPk. Untuk berzakat melalui online FPX, klik https://ezakat.maiamp.gov.my

Tonton video di Instagram MAIPk
https://www.instagram.com/p/CyPzVT3JRre/?hl=en


.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kod QR
Scan Kod QR pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Bantuan
Scan Kod QR Borang Bantuan pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.
Kod QR Borang Aduan Awam
Scan Kod QR Borang Aduan Awam pada telefon pintar anda untuk versi mudah alih.